keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Mustikkapirtelöä ja superruokaa



Seija Varila kävi koululla opastamassa mustikkapirtelön tekoa 8.9.2015.


  

Lue lisää: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/sisalto/mustikka-virkistaa-muistia-5339
Superruokaohjeita: http://www.maajakotitalousnaiset.fi/superruokaa-pohjolasta/ruokaohjeet-superruokaa-pohjolasta


Mustikkapirtelöä sitten sai Tyngän markkinoilla lauantaina 12.9.2015.

"Pitkäsenkylän maa- ja kotitalousnaiset veivät valtakunnallisen kattojärjestönsä viestiä Pohjoismaisen ruokavalion terveydellisyydestä eteenpäin Tyngän maalaismarkkinoilla viikonloppuna. 


Marja-Leena Vuollet ja Maritta Ijäs maistattivat lähellä tuotetuista ja kasvaneista raaka-aineista valmistettua mustikkapirtelöä. Se maistui niin aikuisille kuin lapsillekin. 

Maa- ja kotitalousnaisten oli helppo puhua lähellä tuotetusta ruoasta, lähimetsistä poimituista marjoista ja kotivesien kaloista, sillä niitä myytiin Tyngän markkinoilla kymmenissä eri pöydissä.

– Pohjolan metsien, järvien ja peltojen antimet ovat paitsi herkullisia myös tutkitusti terveellisiä. Samalla ne tuovat työtä alueen ihmisille, naiset kertoivat maistatuksen lomassa markkinavieraille."

KP24 Uutiset 13.9.2015


Markkinoilla oli myynnissä myös erilaisia Pitkäsenkylän ahkerien käsien tuotteita.  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti