maanantai 11. heinäkuuta 2011

Punainen hera










Pitkäsenkylän naiset tarjoilivat Kalajoen kotiseutujuhlassa 10.7.2011 paikallista herkkua punaista heraa.



Mitä on punainen hera?


Resepti löytyy esimerkiksi Ylen Keski-Pohjanmaan "Kokki"-sivulta:

Punainen hera

20 litraa maitoa (pastöroimatonta)
(Voit käyttää myös vettä ja maitojauhetta)
vajaa ruokalusikka juustojuoksutusainetta
(suolaa halutessa)

Jaa maito kahteen kattilaan, molempiin noin 10 litraa maitoa. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää maitoon vajaa ruokalusikka juustojuoksutusainetta ja keitä maito juoksutetuksi juustoksi.

Lämmitä toiset 10 litraa maitoa kuumaksi ja nosta kauhalla juoksutettu juusto siihen. Älä heitä juoksutetusta juustosta jäänyttä vettä pois. Tarvittaessa notkista kiehuvaa heraa vedellä.

Kiehauta miedolla levyllä pikkuhiljaa n. 6-7 tuntia. Ei tarvitse hämmentää. Lisää halutessa lopuksi suola. Älä käytä teräskattilaa pohjaanpalamisvaaran takia vaan mielellään esim. alumiinikattilaa. Kun väri rupeaa punertamaan hera on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti